Симпатизанти на Демократична България, Продължаваме Промяната  на партия Зелено движение,

...
Симпатизанти на Демократична България, Продължаваме Промяната  на партия Зелено движение,
Коментари Харесай

Граждани на протест срещу опраскването на Изборния кодекс

Симпатизанти на " Демократична България ", " Продължаваме Промяната "   на партия " Зелено придвижване ", на " Спаси София ", Правосъдие за всеки, БОЕЦ и други излязоха на митинг пред Народното събрание.

Причината са измененията, признати в Изборния кодекс на второ четене в Правната комисия, с които съгласно жителите " Хартиената коалиция " е прегазила Изборния кодекс.

Събитието бе озаглавено.

Много хора и млади фамилии пристигнаха с деца пред постройката на Народното събрание, макар дъжда и неприятното време.

Имаше плакати " Не на хартиената мафия! " и " Ще позволим ли да откраднат изборите? ".

Както и:

" Спрете опраскването на Изборния кодекс " - с потребление на думата, станала знак на задкулисие още от записите " Яневагейт ".

Ето какво споделиха някои от протестиращите пред Българското национално радио:

" Тепърва гражданският протестен избор ще се провежда, тъй като е безсрамие, това което се случва през последните година-два, през последните 12 години преди този момент. Организираното незнание ни възмущава ".

" Смятам, че това с хартиените бюлетини е доста огромно връщане обратно. Просто не сме в Европа, а несъмнено отиваме в най-изостаналата част на Африка ".

Сред хората излязоха водачите на Политическа партия и на Демократична България.

През идната седмица в сряда парламентарната група на " Продължаваме промяната " ще влезе в парламентарна зала с очакване да има предложение за отдръпване на редакциите на Изборния кодекс и основаване на краткотрайна комисия, която в границите на един месец да одобри промени в кодекса.

Ето какво съобщи Кирил Петков:

" Българският Мадуро е Борисов, тъй като българският Мадуро - Борисов е избрал тези машини. Не е обикновено да казваш " ние сме и за хартиена бюлетина и за машини, само че да премахнеш Обществения съвет към ЦИК, да премахнеш всичките други неща, да го направиш в средата на нощта. "

Демократична България, Политическа партия и Зелените упорстват, че измененията за връщане на хартиената бюлетина са трансформирали машините в принтер, а анулацията на регион " Чужбина " затруднява разкриването на секции зад граница. Закрива се и Общественият съвет към ЦИК.


Гласуването на закона в пленарната зала на второ четене следва, а от ГЕРБ към този момент анонсираха, че са подготвени за известни промени, упорстват за смесено гласоподаване, освен това с машини от Съединени американски щати.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР